Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to skrkavky?

Od: frafra odpovědí: 11 změna:

Dobry den,

predevcirem jsem objevila v bobiku mojo kocicky neco, co vypadalo jako varena spageta, ale nehybalo se to. Ihned jsem ji dala Drontal, pro pripad ze, by to byly skrkavky. Naposledy odcervena byla v lednu, ven vubec nechodi, takze nechapu, odkud by je vzala. Nikdy jsem jeste skrkavku nevidela, takze si nejsem jista, co to bylo. Myslite ze je mozne, aby je 100% domaci kocka mela?Krmim ji granulemi a obcas masovou kapsickou. Zadne syrove maso, nic. A pokud to skutecne jsou skrkavky, mela bych jeste ted neco udelat?Pozorovala jsem to jen 2x, dnes uz byl bobik cisty.

Mockrat diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

pb®
hodnocení

0x

Mohou to byt skrkavky, kazdopadne Drontal je proti oblym i plochym cervum, takze at je to co je to, mel by zabrat. Vajicka skrkavek mohou v pudeprezi az nekolik let. Zvlast puda ve meste je hodne zamorena, vyjicka se tam dostanou diky psim vykalum a prinest domu si je muzete treba na bote, kocka ani nemusi jit ven. Proto by se i kocka chovana doma mela odcervovat alespon 2x do roka. Odcerveni zopakujte za 3 tydny, protoze odcerveni zlikviduje jen dospelce a jak se uvolni misto, vylihnou se larvy, ktere doposud ceklay v organismu hostitele. Pouzit muzete bud jednorazove odcerveni nebo spot-on, ktery ucinkuje mesic, takze zasahne i nove vylihlou generaci parazitu a neni treba odcerveni opakovat.

hodnocení

0x

Škrkavky jsou sv.ně hnusné. A špatně se ze zvířátka dostávají. A z lidí taky. Proto pozor, ať to nechytnete a ještě větší pozor na děti! *ee* Je potřeba zajít na besedu k vetovi a příště, mu ten nález zajít ukázat. Je potřeba to dokonale likvidovat průběžně. Nevím, jaké léky jak působí,jsou stále nové, účinnější. Všechno vám řekne vet.*jasne*

frafra
hodnocení

Diky za odpovedi. Jeste jedna otazka, pokud to skutecne jsou skrkavky, tak uvazuju dobre, ze po podani tablety by se mely mrtve vyloucit se stolici?

A pokud je to prenositelne na cloveka, jake jsou priznaky u lidi?

Diky

U lidí se to v dnešní době špatně kontroluje. Máme všichni wecka "hned do vody a díry" a nic není vidět. *jasne* Jednou jsem ve školce šla tišit při odpoledním odpočinku kňourajícího a vrtícího se chlapce, bylo horko a měl na sobě jen slipytrenýrky. A měl je a lehátko, plné škrkavek. *plac*Vím, vypadá to jako historka z Černé sanitky, ale je to pravda pravdoucí. Nikdo jsme nevěděli, čím byl spouštěč. Ale nic nepokazíte, uděláte-li říznou česnečku. A udělat si u veta čas a poptat se. Stejně si naúčtuje za poučení, ikdyž příjdete bez kočky.*klik*

marenka*

Znala jsem paní, která přišla na to, že má škrkavku úplně náhodou. Nebylo jí nic, jen se v třísle udělala boule, jako půlka švestky. Doktor měl podezření na zvětšenou uzlinu, ale po pár vyšetřeních se přišlo na škrkavku. *zed*Byla tam smotaná pod kůží. *sok*

marenka*
frafra
hodnocení

Boze, tak to jsem videt nechtela. To je opravdu sila. Diky

Ja porad doufam, ze to nic nebylo, protoze po podani odcervovaci tablety z ni nic nevylezlo ...

Jéžiši, tenkrát jich byla asi menší polovina, ale je to tak, není to fotomontáž. *blee* Doufám, že se už nikdy nespletu a nekliknu na tento dotaz. *cert*

Je to až neuvěřitelné.

sebod*

Škrkavka v lidském těle je opravdu moc a moc nebezpečná. Může se dostat dokonce do plic nebo jiných orgánů, Já jsem tomu taky nikdy nevěřila *sok*. Ale bohužel je to tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]